152
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? == Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon fin…”
== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? ==
Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.
== Lépések ==
#Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
#A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
#Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
#Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
#Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.
== Tippek ==
*Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
*Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.
== Amire szükséged lehet ==
*füstölt pulykamell sonka,
*8 lilakáposzta levél,
*0,5 kg friss zöldbab,
*0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
*2 dl tejföl,
*kevés vaj,
*szerecsendió,
*alufólia
== Figyelmeztetések ==
*Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.
== Lépések ==
#Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
#A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
#Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
#Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
#Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.
== Tippek ==
*Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
*Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.
== Amire szükséged lehet ==
*füstölt pulykamell sonka,
*8 lilakáposzta levél,
*0,5 kg friss zöldbab,
*0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
*2 dl tejföl,
*kevés vaj,
*szerecsendió,
*alufólia
== Figyelmeztetések ==
*Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]