593
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}} == right|250px A nyár közeledtével egyre kevésbé vágyunk nehéz és meleg ételekre. A folyadékbevitel font…”
== Hogyan kell {{PAGENAME}} ==
[[Fájl:gyumolcsleves.jpg|right|250px]] A nyár közeledtével egyre kevésbé vágyunk nehéz és meleg ételekre. A folyadékbevitel fontossága viszont a duplájára nő a kánikulában, így célszerű mégis levessel indítani az ebédet. Kiváló megoldást kínálnak ilyenkor az egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcslevesek. A gyümölcsök és az elkészítési mód sokféle variációja létezik, egy kis ízelítőt ad ezekből a cikk.
== Lépések ==
# A legegyszerűbb gyümölcsleves
#* Egy vanília ízű főzés nélküli pudingporhoz adjunk 1 liter tejet.
#* Jól keverjük ki kézi habverővel, kb. 4 perc alatt.
#* Tegyünk bele tetszőleges gyümölcsöket.
#* Ezután már csak a hűtőben kell pihentetni fél órát, és már kész is van a fenséges leves!
# Főzős gyümölcsleves
#* Ha befőttből készítjük, a gyümölcsöket levükkel együtt egy fazékba öntjük. Ehhez adhatunk friss és mirelit gyümölcsöket is!
#* Felöntjük kb. 3 liter vízzel.
#* Teszünk bele cukrot, fahéjat, szegfűszeget és egy csipet sót, majd az egészet felforraljuk.
#* Ezalatt keverjük ki csomómentesre a lisztet és a tejfölt.
#* Ha felforrt a levesünk, adjuk hozzá kis adagokban a lisztes tejfölt, majd forraljuk fel pár perc alatt újra.
#* Ezután már csak a hűtés maradt, és lehet is élvezni az üdítő finomságot!
== Tippek ==
* Ha mirelit gyümölcsöt használunk, célszerű kicsit felolvasztani, nehogy jeges maradjon a főzést nem igénylő levesben.
* A főzés nélküli leves színesebb lesz, ha egy maroknyi gyümölcsöt összeturmixolunk, és úgy adjuk hozzá a leveshez.
* A tejfölt lehet helyettesíteni tejjel vagy főzőtejszínnel, a lisztet pedig bármilyen ízű pudingporral.
* Ha tejet használnánk, próbáljuk ki a kókusztejet!
* Ha ragaszkodunk az édesítéshez, válasszuk az egészségesebb mézet vagy nádcukrot!
* Az abszolút élvezetért rakjunk a levesbe egy gombóc fagyit vagy tejszínhabot!
== Amire szükséged lehet ==
* gyümölcsök
* pudingpor
* víz
* cukor, só
* fűszerek: fahéj, szegfűszeg
* liszt
* tejföl, tejszín, tej – ízlés szerint
* díszítés: fagyi, tejszínhab
== Figyelmeztetések ==
* Ne rakjuk be a forró levest egyből a hűtőbe! Előtte várjunk, míg kihűl magától!
* Vigyázzunk az édesítéssel! A felhasznált gyümölcsök cukortartama meghatározza, mennyi édesítőszerre lehet még szükségünk!
* Ha a leveshez használunk pudingport, az édesítőszert nyugodtan hagyjuk el!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját tapasztalat
* [http://ildinyo.blogspot.hu/2010/07/gorog-gyumolcsleves.html#.UZuXIbUvm8o Görög gyümölcsleves]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:gyumolcsleves.jpg|right|250px]] A nyár közeledtével egyre kevésbé vágyunk nehéz és meleg ételekre. A folyadékbevitel fontossága viszont a duplájára nő a kánikulában, így célszerű mégis levessel indítani az ebédet. Kiváló megoldást kínálnak ilyenkor az egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcslevesek. A gyümölcsök és az elkészítési mód sokféle variációja létezik, egy kis ízelítőt ad ezekből a cikk.
== Lépések ==
# A legegyszerűbb gyümölcsleves
#* Egy vanília ízű főzés nélküli pudingporhoz adjunk 1 liter tejet.
#* Jól keverjük ki kézi habverővel, kb. 4 perc alatt.
#* Tegyünk bele tetszőleges gyümölcsöket.
#* Ezután már csak a hűtőben kell pihentetni fél órát, és már kész is van a fenséges leves!
# Főzős gyümölcsleves
#* Ha befőttből készítjük, a gyümölcsöket levükkel együtt egy fazékba öntjük. Ehhez adhatunk friss és mirelit gyümölcsöket is!
#* Felöntjük kb. 3 liter vízzel.
#* Teszünk bele cukrot, fahéjat, szegfűszeget és egy csipet sót, majd az egészet felforraljuk.
#* Ezalatt keverjük ki csomómentesre a lisztet és a tejfölt.
#* Ha felforrt a levesünk, adjuk hozzá kis adagokban a lisztes tejfölt, majd forraljuk fel pár perc alatt újra.
#* Ezután már csak a hűtés maradt, és lehet is élvezni az üdítő finomságot!
== Tippek ==
* Ha mirelit gyümölcsöt használunk, célszerű kicsit felolvasztani, nehogy jeges maradjon a főzést nem igénylő levesben.
* A főzés nélküli leves színesebb lesz, ha egy maroknyi gyümölcsöt összeturmixolunk, és úgy adjuk hozzá a leveshez.
* A tejfölt lehet helyettesíteni tejjel vagy főzőtejszínnel, a lisztet pedig bármilyen ízű pudingporral.
* Ha tejet használnánk, próbáljuk ki a kókusztejet!
* Ha ragaszkodunk az édesítéshez, válasszuk az egészségesebb mézet vagy nádcukrot!
* Az abszolút élvezetért rakjunk a levesbe egy gombóc fagyit vagy tejszínhabot!
== Amire szükséged lehet ==
* gyümölcsök
* pudingpor
* víz
* cukor, só
* fűszerek: fahéj, szegfűszeg
* liszt
* tejföl, tejszín, tej – ízlés szerint
* díszítés: fagyi, tejszínhab
== Figyelmeztetések ==
* Ne rakjuk be a forró levest egyből a hűtőbe! Előtte várjunk, míg kihűl magától!
* Vigyázzunk az édesítéssel! A felhasznált gyümölcsök cukortartama meghatározza, mennyi édesítőszerre lehet még szükségünk!
* Ha a leveshez használunk pudingport, az édesítőszert nyugodtan hagyjuk el!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját tapasztalat
* [http://ildinyo.blogspot.hu/2010/07/gorog-gyumolcsleves.html#.UZuXIbUvm8o Görög gyümölcsleves]
[[Kategória:Étel-ital]]