152
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? == Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült h…”
== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? ==
Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
== Lépések ==
#A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
#A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
# A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
# Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
# Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
#Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
== Tippek ==
*Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.
== Amire szükséged lehet ==
*1 vöröshagyma
*4 evőkanál olaj
*2 mokkáskanál pirospaprika
*40 dkg füstölt sertés párizsi
*1 zöldpaprika
*1 paradicsom
*1 dl száraz fehérbor
*só
*őrölt fekete bors
*szárított bazsalikom
*1 gerezd fokhagyma
*friss bazsalikomlevelek (opciós)
*néhány dkg ementáli sajt (opciós)
== Figyelmeztetések ==
*Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
== Lépések ==
#A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
#A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
# A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
# Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
# Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
#Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
== Tippek ==
*Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.
== Amire szükséged lehet ==
*1 vöröshagyma
*4 evőkanál olaj
*2 mokkáskanál pirospaprika
*40 dkg füstölt sertés párizsi
*1 zöldpaprika
*1 paradicsom
*1 dl száraz fehérbor
*só
*őrölt fekete bors
*szárított bazsalikom
*1 gerezd fokhagyma
*friss bazsalikomlevelek (opciós)
*néhány dkg ementáli sajt (opciós)
== Figyelmeztetések ==
*Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]