1 100
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Tippek
* Narancshéj kandírozása előtt érdemes eltávolítani a fehér réteget, majd legalább egy (de inkább 2-3) napra áztassuk be úgy, hogy a vizet többször is cseréljük. Erre azért van szükség, hogy a narancshéj elveszítse a keserű ízét.
* A virágszirmokkal megegyező módon leveleket (pl. mentalevél, citromfű levele) is kandírozhatsz, amelyek főleg a díszítésnél jönnek jól.
* Nem csak a virágok, a kandírozott gyümölcsök is felhasználhatóak díszítésre.
* Néhány ehető és kandírozáshoz felhasználható virág: rózsa, árvácska, ibolya, kankalin, akác. (Még nagyon sok virág ehető – például a körömvirág, orgona, sarkantyúka – de ezek csípősebb, aromásabb íze nem feltétlenül passzol az édességekhez.)