532
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejbegrízt csinálni? == A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű felad…”
== Hogyan kell tejbegrízt csinálni? ==
A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok.
== Lépések ==
# '''Alapanyagok előkészítése:''' Készítsük elő a búzadarát, a cukrot és a tejet! Így ha valamit még hozzá kellene adnunk a készülő tejbegrízhez, az nem fog odaégni, miközben a szekrényben keresgetjük a hozzávalókat.
# '''Keverjük össze a búzadarát és a cukrot!''' A cukrot és a grízt akár külön-külön is hozzáadhatjuk a tejhez, de jobb, ha előre összekeverjük a kimért alapanyagokat.
# '''Tegyük fel a tejet forrni!'''
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a búzadarát!'''
# ''' Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet!''' Ha elkezdett sűrűsödni, vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is!
== Tippek ==
* A tejbegrízt kakaóporral, fahéjjal, de akár gyümölcsökkel, befőttel és lekvárral is tálalhatjuk.
* A tejbegríz másnap, akár hidegen is nagyon finom. Ezért bátran készítsünk akár több adagot is.
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk az arányokra! Ha túl sok búzadarát teszünk bele, akkor túl sűrű, kulimászszerű lesz, ha pedig túl keveset, akkor nagyon híg marad.
* A tejbegríz könnyen leég, ezért folyamatosan kevergessük!
== Amire szükséged lehet ==
* 0,5 dl tej
* 2 evőkanál cukor
* 4 evőkanál búzadara
* Kakaópor, fahéj, esetleg lekvár vagy gyümölcs
== Felhasznált források, kapcsolódó webcímek ==
* Saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]
A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok.
== Lépések ==
# '''Alapanyagok előkészítése:''' Készítsük elő a búzadarát, a cukrot és a tejet! Így ha valamit még hozzá kellene adnunk a készülő tejbegrízhez, az nem fog odaégni, miközben a szekrényben keresgetjük a hozzávalókat.
# '''Keverjük össze a búzadarát és a cukrot!''' A cukrot és a grízt akár külön-külön is hozzáadhatjuk a tejhez, de jobb, ha előre összekeverjük a kimért alapanyagokat.
# '''Tegyük fel a tejet forrni!'''
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a búzadarát!'''
# ''' Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet!''' Ha elkezdett sűrűsödni, vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is!
== Tippek ==
* A tejbegrízt kakaóporral, fahéjjal, de akár gyümölcsökkel, befőttel és lekvárral is tálalhatjuk.
* A tejbegríz másnap, akár hidegen is nagyon finom. Ezért bátran készítsünk akár több adagot is.
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk az arányokra! Ha túl sok búzadarát teszünk bele, akkor túl sűrű, kulimászszerű lesz, ha pedig túl keveset, akkor nagyon híg marad.
* A tejbegríz könnyen leég, ezért folyamatosan kevergessük!
== Amire szükséged lehet ==
* 0,5 dl tej
* 2 evőkanál cukor
* 4 evőkanál búzadara
* Kakaópor, fahéj, esetleg lekvár vagy gyümölcs
== Felhasznált források, kapcsolódó webcímek ==
* Saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]