966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell húsleveshez tölteléket készíteni? == Az ünnepi asztal elképzelhetetlen a forrón gőzölgő húsleves nélkül. Legyen szó esküvőről, karácsony…”
== Hogyan kell húsleveshez tölteléket készíteni? ==
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen a forrón gőzölgő húsleves nélkül. Legyen szó esküvőről, karácsonyról vagy egy vasárnapi ebédről, a finom leves nem hiányozhat a menüből. A leveshez azonban töltelék is dukál, melyet nem mindenhol szokás készíteni, pedig csak még különlegesebbé teszi az ünnepi fogást. Itt a lehetőség, hogy elsajátítsd ezt az egyszerű és ízletes csemegét, mely méltó megkoronázása lehet a finom húslevesnek.
== Lépések ==
# Készítsd elő a hozzávalókat, hogy a kezed ügyében legyenek, és könnyen tudj dolgozni velük.
#Vágd fel a hagymát apró darabokra.
#A petrezselyem zöldjét is aprítsd fel.
#A hozzávalókat öntsd össze egy nagy tálba, és kevergesd addig, míg egy egységes masszát nem kapsz.
#Az elkészült masszát töltsd bele egy kisebb nejlon zacskóba.
#Tegyél fel vizet forralni egy edénybe. Amikor a víz elérte a forráspontot, helyezd bele a zacskó tölteléket úgy, hogy a zacskó szája kint legyen az edény szélén.
#Az edényre helyezz egy fedőt, mely stabilan tartja a zacskó száját, így a töltelék nem fog belefolyni a vízbe, hanem szépen átfő.
#A tölteléket addig kell főzni, míg megfelelő keménységű nem lesz. Általában ez fél órát vesz igénybe, de természetesen egyénileg változik, hogy ki mennyire kemény tölteléket szeret.
#A kész tölteléket hagyd kihűlni, majd szeletekre vágva tálalhatod.
== Tippek ==
*Érdemes dupla nejlon zacskót használnod, hogy biztosan ne folyjon ki a massza, miközben fő.
*A töltelékhez adhatsz apróra vágott csirkemájat vagy gombát is. De igazából ízlés szerint bármivel megbolondíthatod egy kicsit.
*Gyakran raknak a töltelékbe szikkadt kenyeret vagy zsemlét, ez szintén ízléstől függ.
*Ha túl sűrűre sikeredik a töltelék masszája, akkor egy kis vízzel hígíthatod. A jó massza általában hígabb, mint amit például a bundáskenyér készítésekor használunk.
*A tölteléket tálalhatod a levessel együtt, vagy második fogásként főtt hússal és zöldségekkel.
== Amire szükséged lehet ==
*6 darab tojás
*6 evőkanál ola
*6 evőkanál víz
*4 púpozott kanáll liszt
*Só, bors
*1 kis fej hagyma
*Fél csomag petrezselyem zöld
== Figyelmeztetések ==
* Ügyelj rá, hogy a megtölteni kívánt zacskó elég nagy méretű legyen, nehogy kifolyjon belőle a massza.
*A forrásban lévő víz kicsaphat, könnyen sérülést okozhat, ezért óvatosan helyezd bele a tölteléket. A zacskó száját megfelelően rögzítsd az edény széléhez a fedővel, nehogy a vízbe folyjon az értékes keverék.
*Amikor kiveszed a tölteléket várd meg míg kihűl, mert könnyebben tudod utána szeletelni, és nem égeted meg a kezedet.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Édesanyám receptje
* [http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=18870958&nid=6159003 Töltelék vasárnapi húslevesbe]
* [http://csontnelkul.blogspot.hu/2013/02/levesben-fott-toltelek.html Levesben főtt töltelék]
* [http://gondaanyu.blogspot.hu/2011/06/vasarnapi-husleves-toltelekkel.html Vasárnapi húsleves töltelékkel]
* [http://www.mindmegette.hu/huslevesben-fott-toltelek.recept Húslevesben főtt töltelék]
[[Kategória:Étel-ital]]
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen a forrón gőzölgő húsleves nélkül. Legyen szó esküvőről, karácsonyról vagy egy vasárnapi ebédről, a finom leves nem hiányozhat a menüből. A leveshez azonban töltelék is dukál, melyet nem mindenhol szokás készíteni, pedig csak még különlegesebbé teszi az ünnepi fogást. Itt a lehetőség, hogy elsajátítsd ezt az egyszerű és ízletes csemegét, mely méltó megkoronázása lehet a finom húslevesnek.
== Lépések ==
# Készítsd elő a hozzávalókat, hogy a kezed ügyében legyenek, és könnyen tudj dolgozni velük.
#Vágd fel a hagymát apró darabokra.
#A petrezselyem zöldjét is aprítsd fel.
#A hozzávalókat öntsd össze egy nagy tálba, és kevergesd addig, míg egy egységes masszát nem kapsz.
#Az elkészült masszát töltsd bele egy kisebb nejlon zacskóba.
#Tegyél fel vizet forralni egy edénybe. Amikor a víz elérte a forráspontot, helyezd bele a zacskó tölteléket úgy, hogy a zacskó szája kint legyen az edény szélén.
#Az edényre helyezz egy fedőt, mely stabilan tartja a zacskó száját, így a töltelék nem fog belefolyni a vízbe, hanem szépen átfő.
#A tölteléket addig kell főzni, míg megfelelő keménységű nem lesz. Általában ez fél órát vesz igénybe, de természetesen egyénileg változik, hogy ki mennyire kemény tölteléket szeret.
#A kész tölteléket hagyd kihűlni, majd szeletekre vágva tálalhatod.
== Tippek ==
*Érdemes dupla nejlon zacskót használnod, hogy biztosan ne folyjon ki a massza, miközben fő.
*A töltelékhez adhatsz apróra vágott csirkemájat vagy gombát is. De igazából ízlés szerint bármivel megbolondíthatod egy kicsit.
*Gyakran raknak a töltelékbe szikkadt kenyeret vagy zsemlét, ez szintén ízléstől függ.
*Ha túl sűrűre sikeredik a töltelék masszája, akkor egy kis vízzel hígíthatod. A jó massza általában hígabb, mint amit például a bundáskenyér készítésekor használunk.
*A tölteléket tálalhatod a levessel együtt, vagy második fogásként főtt hússal és zöldségekkel.
== Amire szükséged lehet ==
*6 darab tojás
*6 evőkanál ola
*6 evőkanál víz
*4 púpozott kanáll liszt
*Só, bors
*1 kis fej hagyma
*Fél csomag petrezselyem zöld
== Figyelmeztetések ==
* Ügyelj rá, hogy a megtölteni kívánt zacskó elég nagy méretű legyen, nehogy kifolyjon belőle a massza.
*A forrásban lévő víz kicsaphat, könnyen sérülést okozhat, ezért óvatosan helyezd bele a tölteléket. A zacskó száját megfelelően rögzítsd az edény széléhez a fedővel, nehogy a vízbe folyjon az értékes keverék.
*Amikor kiveszed a tölteléket várd meg míg kihűl, mert könnyebben tudod utána szeletelni, és nem égeted meg a kezedet.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Édesanyám receptje
* [http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=18870958&nid=6159003 Töltelék vasárnapi húslevesbe]
* [http://csontnelkul.blogspot.hu/2013/02/levesben-fott-toltelek.html Levesben főtt töltelék]
* [http://gondaanyu.blogspot.hu/2011/06/vasarnapi-husleves-toltelekkel.html Vasárnapi húsleves töltelékkel]
* [http://www.mindmegette.hu/huslevesben-fott-toltelek.recept Húslevesben főtt töltelék]
[[Kategória:Étel-ital]]