1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? == right|300 pxNagyon egyszerű, elronthatatlan süti. == Lépések == …”
== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? ==
[[Fájl:linzertekercs.jpg|right|300 px]]Nagyon egyszerű, elronthatatlan süti.
== Lépések ==
#A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk, és 15 percig pihentetjük.
#Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, a cukrot és a citromhéjat.
#Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
#190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!
== Tippek ==
*Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.
== Amire szükséged lehet ==
*''Tésztához (2 rúdhoz):''
**40 dkg rétesliszt
**25 dkg vaj vagy margarin
**2 dl tejföl
**1 csipet só
*''Kakaós töltelékhez:''
**1 ek. olvasztott vaj
**4 ek. cukor
**1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
*''Zserbós töltelékhez:''
**4 ek. sárgabaracklekvár
**10 dkg darált dió
**5 dkg cukor
**1 kisebb citrom reszelt héja
== Figyelmeztetések ==
*Tartsuk be a sütési időt, ne várjuk meg, amíg megbarnul a tészta teteje!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Morvai Linda pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:linzertekercs.jpg|right|300 px]]Nagyon egyszerű, elronthatatlan süti.
== Lépések ==
#A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk, és 15 percig pihentetjük.
#Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, a cukrot és a citromhéjat.
#Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
#190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!
== Tippek ==
*Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.
== Amire szükséged lehet ==
*''Tésztához (2 rúdhoz):''
**40 dkg rétesliszt
**25 dkg vaj vagy margarin
**2 dl tejföl
**1 csipet só
*''Kakaós töltelékhez:''
**1 ek. olvasztott vaj
**4 ek. cukor
**1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
*''Zserbós töltelékhez:''
**4 ek. sárgabaracklekvár
**10 dkg darált dió
**5 dkg cukor
**1 kisebb citrom reszelt héja
== Figyelmeztetések ==
*Tartsuk be a sütési időt, ne várjuk meg, amíg megbarnul a tészta teteje!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Morvai Linda pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]