Sonkás-sajtos tekercset készíteni
Innen: Hogyankell.hu
Hogyan kell sonkás-sajtos tekercset készíteni?
Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető recept mindig jó, ha kéznél van, amikor nincs időd sokat pepecselni a konyhában, vagy váratlan vendégek toppannak be. Ezt a sonkás-sajtos tekercset kevés hozzávalóból, pillanatok alatt el tudod készíteni, és az íze isteni!
Lépések
- Nyújtsd ki a leveles tésztát! Ehhez nem lesz másra szükséged, csak a boltban készen kapható leveles tésztára. Ezt nyújtsd ki, de ne legyen túl vékony! A mérete tetszés szerint változtatható: minél nagyobb a tészta, annál több lesz belőle.
- Rakd a tésztára a sonkaszeleteket! Tegyél annyi sonkát a tésztára, amennyi beteríti azt, az se baj, ha egymásra lógnak.
- Jöhet a sajt! Ugyanaz a metódus, mint a sonka esetében, a szeleteknek viszont nem kell egymásra lógniuk, hiszen a forró sütőben elolvad, kitöltve ezzel a hiányos részeket.
- Tekerd és vágd fel! A hosszabbik oldalától kezdd el feltekerni, majd ha kész, nyomd össze a tésztát, ahol összeér, így nem fog szétjönni. Ezután vágd fel kis tekercsekre!
- Készítsd el a szószt! Keverd össze a vajat, a mustárt, a barna cukrot, a Worcestershire szószt és a mákot egy lábasban, majd melegítsd közepes lángon, amíg a vaj meg nem olvad, a hozzávalók egyveleget nem képeznek!
- Kend meg a tésztát!: Végezetül kend meg vele a tésztát ízlés szerint, és mehet is a sütőbe! Süsd előmelegített sütőben 180°-on, 20-25 percen keresztül, amíg aranybarna nem lesz!
Tippek
- A tésztát szorosan tekerd fel, így nem fog szétjönni a sütésnél!
- Vásárolj friss leveles tésztát a mirelit helyett!
- A sütő tepsit kend ki olajjal, vagy használj sütőpapírt!
- Nem muszáj egyből megsütnöd, beteheted a hűtőbe, és másnap frissen sütheted!
Amire szükséged lehet
A tekercshez:
- Egy csomag leveles tészta (lehet pizza tészta is),
- 12 szelet sajt,
- kb. 25 dkg sonka (vagy 12 szelet ebből is).
A szószhoz:(nem kötelező, ízlés szerint)
- 8 ek vaj,
- 2 ek barna cukor,
- 1 ek worcestershire szósz,
- 1 ek dijoni mustár,
- 1 ek mák.
Figyelmeztetések
- A szósz készítésénél vigyázz, mert a vaj könnyen leéghet!
- Folyamatosan figyeld a sütőt, míg aranybarnára nem sülnek a tekercsek!