Sütőtökkrémlevest főzni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell sütőtökkrémlevest készíteni?

Sutotokleves.jpg

A gyömbéres sütőtökkrémleves igazán tápláló és finom, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.

Lépések

  1. Pucoljuk meg a vöröshagymát, kockázzuk fel, és olívaolajon dinszteljük meg.
  2. Amíg a hagyma megüvegesedik, a sütőtököt vágjuk hosszában ketté, kanalazzuk ki a magvait, majd kockázzuk fel.
  3. Tegyük a kész hagymára a tököt, majd egy kanál vajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és nagyjából 20 perc alatt főzzük puhára.
  5. Reszeljük le a gyömbért. Amikor a tök megfőtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt gyömbért és turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen.
  6. Tegyünk egy serpenyőbe tökmagot, és 2-3 perc alatt zsiradék nélkül pirítsuk meg.
  7. Tegyük vissza a tűzhelyre a levest, és rottyantsuk össze a tejszínnel.
  8. Pirított tökmaggal megszórva, pirított kenyérrel tálaljuk.

Tippek

  • Különösen finom, ha némi sárgarépát is teszünk bele.

Amire szükséged lehet

  • 1 közepes sütőtök
  • 2-3 vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 kanál vaj
  • só, bors
  • 1,5 dl tejszín
  • tökmag
  • kenyér
  • olívaolaj
  • víz
  • serpenyő
  • turmixgép vagy botmixer
  • főzőedény

Figyelmeztetések

  • Vigyázzuk, ne égessük szét a sütőtököt.

Kapcsolódó források, hivatkozások

  • saját recept

Az oldal szerzői

Kiscsillag