Karácsonyi narancslevest készíteni
Innen: Hogyankell.hu
Hogyan kell karácsonyi narancslevest készíteni?
Az ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mint például a halászlé vagy a húsleves helyett akár egy frissítő narancslevest is felszolgálhatunk. Kevés hozzávalót igényel, elkészítése egyszerű, az íze pedig remek.
Lépések
- Mossuk meg alaposan a két narancsot, reszeljük le a héjukat, majd facsarjuk ki a levüket!
- Öntsük egy keverőtálba a frissen facsart narancslevet, amihez adjuk hozzá a 4 dl dobozos narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot! Turmixoljuk habosra a keveréket, majd legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe!
- A habgaluska elkészítéséhez verjünk fel kemény habbá négy tojásfehérjét egy csipetnyi porcukorral! Egy evőkanál segítségével szaggassuk forrásban lévő vízbe a felvert habot! Főzzük fedő alatt kb. 3-5 percig a habgaluskákat, majd vegyük ki őket a vízből és csepegtessük le őket!
- Adagoljuk leveses csészékbe a lehűtött narancslevest, tetejére pedig tegyünk 2-3 habgaluskát!
Tippek
- A porcukrot ízlés szerint érdemes hozzáadni a narancsleveshez, mert lehet édesebben és savanykásabban is fogyasztani.
- A narancslevest megbolondíthatjuk egy kis narancslikőrrel.
- A leves díszítéséhez vágjunk vékony csíkokat a narancs héjából, amelyeket szórjunk a habgaluska tetejére.
- A narancslevest igazi vaníliarúddal is ízesíthetjük, illetve díszíthetjük.
Amire szükséged lehet
- 2 szép narancs
- 4 dl (100%-os) narancslé
- 4 dl natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
Figyelmeztetések
- Csak friss tojásfehérjét használjunk!
- Ne forgassuk meg főzés közben a habgaluskákat, mert könnyen összeeshetnek!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Koltai Csaba pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére