Diós kiflit sütni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell diós kiflit sütni?

Dios kifli.jpg

Lehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb.

Lépések

  1. Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy csipet só, fél kávéskanál ecet, 4 tojás sárgája, fél doboz tejföl, olaj és liszt a kenéshez.
  2. Töltelék: 4 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, egy kevés citromlé.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Mácsik tészta vastagságúra (kb. 2-3 mm) sodorjuk, majd megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel, és rudat tekerünk belőlük. Így leveles, réteges lesz a tésztánk.
  4. Másfél órát pihentetjük, aztán kisujjnyi vastag szeleteket szelünk a rudakból, és ezeket egyenként kávéscsészealjnyi méretre sodorjuk.
  5. A töltelékhez a tojásfehérjét cukor nélkül habbá verjük, és ebbe tesszük a darált diós porcukros keveréket a kevés citromlével. A kis sodort karikákat egyenként megkenjük ezzel a masszával, majd újra felcsavarjuk a tésztákat.
  6. Forró sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. Porcukorral, vagy anélkül esszük.

Tippek

  • A tészta egy részéből készíthetünk akár gesztenyés kiflit is.

Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók

Figyelmeztetések

  • Mivel elég macerás elkészíteni, csakis szeretettel együtt lesz tökéletes.

Kapcsolódó források, hivatkozások