Paradicsomlevest készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bianka (vitalap | szerkesztései) 2011. május 25., 09:23-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell paradicsomlevest készíteni?
A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel.
Lépések
- Először is készítsünk aranybarna [rántást] a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk!
- Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal!
- Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el!
- Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest!
- Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat!
Tippek
- A paradicsomleves számos különböző feltéttel tálalható, köztük különböző tésztafélékkel és pirított zsemlekockával. A zsemlekockákat készen is megvehetjük, de akár pár napig szárított zsemléket is felaprózhatunk, és megpiríthatunk olajon.
- A pirított zsemlekocka mellé reszelt sajt ajánlott a tálaláshoz.
Amire szükséged lehet
- olaj vagy zsír
- kb. 4 evőkanál liszt
- 2 db 140g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
- másfél liter víz
- 1 fej vöröshagyma
- só
- esetleg cukor
- bazsalikom
- babérlevél
Figyelmeztetések
- Ne csináljunk túl sűrű rántást a leves alá!
- A paradicsomsűrítmények felül lévő kis részét érdemes leönteni, mielőtt hozzáadjuk az egészet a leveshez.