Banános palacsintát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. június 6., 09:23-kor történt szerkesztése után volt.
[szerkesztés] Hogyan kell banános palacsintát készíteni?
A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 4 érett banán, 4 tojás, 6 dkg mandula liszt, ½ tk. faháj, 2 ek. mogyoróolaj, tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
- A banánokat botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, lisztet és az olajat, amjd habverővel habosra verjük.
- Felforrósított serpenyőben tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk.
- Házi csipkebogyólekvárral vagy xillites kakaóporral tálaljuk.
[szerkesztés] Tippek
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 4 érett banán,
- 4 tojás,
- 6 dkg mandula liszt,
- ½ tk. faháj,
- 2 ek. mogyoróolaj,
- tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Hogy elkerüljük a palacsinták letapadását célszerű minden sütés előtt pár csepp olajat önteni a serpenyőbe.