Mogyorókrémet készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Paleolit Kitti (vitalap | szerkesztései) 2013. március 26., 13:58-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell mogyorókrémet készíteni? == right|http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/02/mogyorokrem.htmlA házi mogyorókrém tö…”)
[szerkesztés] Hogyan kell mogyorókrémet készíteni?
A házi mogyorókrém tökéletes finomság akár magában, akár kenyérrel vagy éppen palacsintával.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 200 g törökmogyoró, 150 g étcsokoládé, 3 ek. méz, 3 ek. kókuszolaj, 1 kk. vanilia őrlemény.
- A mogyorót serpenyőben 5-10 perc alatt megpirítjuk. Még melegen konyharuhába helyezzük, majd ledörzsöljük a héját.
- Ezután aprítógépben pépesre daráljuk, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát.
- Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk.
- Hozzáöntjük az olajat, és a mogyoróhoz keverjük, majd még egy keveset darálunk rajta.
[szerkesztés] Tippek
- Előfordulhat, hogy nem pereg le maradéktalanul a héja, de ez nem baj.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 200 g törökmogyoró,
- 150 g étcsokoládé,
- 3 ek. méz,
- 3 ek. kókuszolaj,
- 1 kk. vanilia őrlemény
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A mogyorót ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert könnyen odaéghet.