Baileys-t házilag készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2013. március 11., 17:53-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Baileys-t házilag készíteni? == Szeretnéd Baileys-el meglepni a vendégeidet, de nem volt a közeli boltban? Próbáld ki az alábbi receptet, lehet, h…”)
[szerkesztés] Hogyan kell Baileys-t házilag készíteni?
Szeretnéd Baileys-el meglepni a vendégeidet, de nem volt a közeli boltban? Próbáld ki az alábbi receptet, lehet, hogy sokan nem is fogják észrevenni a különbséget.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat.
- Olvaszd meg a cukrot egy kis teflon lábasban. Amikor már egyenletesen barna, öntsd fel 5 dl tejszínnel és melegítsd tovább.
- Keverd addig, amíg egy sima karamellt kapsz.
- Egy másik, legalább 1,5 literes edénybe rakj 125 grammnyi csokipudingot (ez lehet általad vagy előre elkészített, boltban kapható).
- Nyomd hozzá a sűrített tejet, kavargasd, majd aprónként add hozzá karamellt. Közben folyamatosan keverd, de ne géppel.
- Egy harmadik edényben keverd össze az 1 dl forró feketét előbb a vaníliacukorral, majd a 2 dl rummal.
- A rumos kávét óvatosan, lassan csorgatva add hozzá a tejszínes keverékhez, folyamatosan kevergetve.
- Végül szűrd át üvegbe és hűtsd le.
[szerkesztés] Tippek
- Ha nagyobb adagot akarsz készíteni, arányosan szorozd fel az összetevőket.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 5 ek cukor (lehet barna cukor is),
- 5 dl tejszín,
- 125 gr-os Danette csoki puding,
- fél tubus sűrített tej,
- 1 dl erős feketekávé, (1 dl forró víz + egy púpozott teáskanál Omnia kávé),
- 2 dl rum,
- 1 evőkanál vaníliacukor
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A karamell elkészítése során ügyelj arra, hogy ne forrald, csak melegítsd.