Sütőtökös-gyömbéres muffint sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. október 24., 13:48-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Sütőtökös-gyömbéres muffint sütni? == Az ősz egyik legbiztosabb jele, ha megjelenik a sütőtök a boltokban. Az alábbi recepthez a legjobb a lop…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Sütőtökös-gyömbéres muffint sütni?

Az ősz egyik legbiztosabb jele, ha megjelenik a sütőtök a boltokban. Az alábbi recepthez a legjobb a lopótök formájú kanadai sütőtököt választani; finom, édes húsú, levesnek, süti alapanyagnak is jó.

Lépések

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
  • Fél citrom leve
  • 15 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • Egy csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg reszelt nyers sütőtök
  • 2 alma

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, magozzuk ki és reszeljük le a nyers sütőtököt és az almát!
  2. Cavarjuk rá fél citrom levét, így nem barnul meg és az íze is finomabb lesz.
  3. A muffinhoz a szokásos módon verjük fel a tojásokat a cukorral, majd a vajjal, ebbe az elegybe reszeljük a meghámozott, friss gyömbért is.
  4. A lisztet a sóval, sütőporral és fahéjjal keverjük össze, majd öntsük bele a tojásos masszába.
  5. Ehhez adagoljuk hozzá a reszelt tököt és almát, majd muffinkapszlikba kanalazzuk és 170 fokon 25 percig sütjük.

Tippek

  • Ebből az adagból 24 normál méretű muffin lett.

Amire szükséged lehet

  • hozzávalók
  • tepsi
  • muffinforma

Figyelmeztetések

  • Mivel a tök kemény, vigyázzunk a hámozásánál és reszelésénél a kezünkre.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag