Vodkás görögdinnyét csinálni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 13., 14:06-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vodkás görögdinnyét csinálni? == Egy partit igazán fel tudsz dobni egy vodkás görögdinnyével. Egyszerű, látványos és finom. == Lépések == …”)
[szerkesztés] Hogyan kell vodkás görögdinnyét csinálni?
Egy partit igazán fel tudsz dobni egy vodkás görögdinnyével. Egyszerű, látványos és finom.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezz be egy dinnyét és egy üveg vodkát.
- Késsel vágj egy kört (vagy háromszöget) a dinnye héjába. Fontos, hogy ez legyen elég mély, mivel minél nagyobb felületnek kell majd érintkeznie a vodkával a jó eredményért.
- Egy tölcséren keresztül fokozatosan töltsd bele a vodkát a dinnyébe.
- Helyezd vissza a lékelt dinnyébe a kivágott héjdarabot.
- Lehetőség szerint legalább egy napra tedd hűtőbe a dinnyét, hogy jól átitatódjon a vodkával. Az is jó ötlet, ha lefagyasztod, így jeges italt kapsz majd.
- Ha kész, szeleteld fel és már lehet is fogyasztani!
[szerkesztés] Tippek
- Több lyukat is vághatsz a dinnyébe, hogy jobban átitatódjon az alkohollal.
- A dinnye alján levághatsz a héjból egy darabot, hogy könnyebben megálljon.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- egy üveg vodka
- egy dinnye, lehetőség szerint mag nélkül
- tölcsér
- kés
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne töltsünk túl sok alkoholt a dinnyébe, különben élvezhetetlen lesz. Kb. 6 dl egy nagyobb, 5 kilós dinnyéhez megfelelő.