Vodkás görögdinnyét csinálni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 13., 14:06-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vodkás görögdinnyét csinálni? == Egy partit igazán fel tudsz dobni egy vodkás görögdinnyével. Egyszerű, látványos és finom. == Lépések == …”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell vodkás görögdinnyét csinálni?

Egy partit igazán fel tudsz dobni egy vodkás görögdinnyével. Egyszerű, látványos és finom.

Lépések

  1. Szerezz be egy dinnyét és egy üveg vodkát.
  2. Késsel vágj egy kört (vagy háromszöget) a dinnye héjába. Fontos, hogy ez legyen elég mély, mivel minél nagyobb felületnek kell majd érintkeznie a vodkával a jó eredményért.Vodkas dinnye1.jpg
  3. Egy tölcséren keresztül fokozatosan töltsd bele a vodkát a dinnyébe. Vodkas dinnye2.jpg
  4. Helyezd vissza a lékelt dinnyébe a kivágott héjdarabot.
  5. Lehetőség szerint legalább egy napra tedd hűtőbe a dinnyét, hogy jól átitatódjon a vodkával. Az is jó ötlet, ha lefagyasztod, így jeges italt kapsz majd.
  6. Ha kész, szeleteld fel és már lehet is fogyasztani! Vodkas dinnye4.jpg

Tippek

  • Több lyukat is vághatsz a dinnyébe, hogy jobban átitatódjon az alkohollal.
  • A dinnye alján levághatsz a héjból egy darabot, hogy könnyebben megálljon.


Amire szükséged lehet

  • egy üveg vodka
  • egy dinnye, lehetőség szerint mag nélkül
  • tölcsér
  • kés

Figyelmeztetések

  • Ne töltsünk túl sok alkoholt a dinnyébe, különben élvezhetetlen lesz. Kb. 6 dl egy nagyobb, 5 kilós dinnyéhez megfelelő.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag