Fröccsöt készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen 188.36.174.148 (vitalap) 2012. augusztus 1., 08:20-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fröccsöt készíteni? == Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra! == Lépések == # Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl sava…”)
Hogyan kell fröccsöt készíteni?
Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra!
Lépések
- Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl savas bort válasszunk! A leginkább kedvelt fröccsbor az olaszrizling, de szintén népszerű a cserszegi fűszeres, az irsai olivér és a királyleányka. Szintén egyre többen isznak fröccsöt rozéból.
- Szerezzünk szódát! Az igazi szódát csak végszükség esetén helyettesítsük szénsavas ásványvízzel, abból is a savanykásabb fajtával.
- Gondoskodjunk megfelelő méretű pohárról, korsóról, kancsóról.
- Készítsük el a fröccsöt az alábbi arányokban (bor:szóda)
- Nagyfröccs vagy klasszikus fröccs 2:1
- Kisfröccs 1:1
#* Hosszúlépés 1:2
- Háziúr 4:1
- Házmester 3:2
- Viceházmester 2:3
- Sportfröccs 1:4
- Krúdy-fröccs 9:1
- Avasi fröccs 7:3
- Polgármester 6:4
- Maflás 5:5
- Alpolgármester 4:6
- Sóherfröccs 1:9
- Harmatos fröccs: a pohár bor fölött elspricceljük a szódát, hogy a borba csak némi „harmat” kerüljön.
- Spriccelt fröccs: fél liter bor és egy spriccelés a szódából
Tippek
- A fröccs mellé fogyasszunk zsíros kenyeret!
Amire szükséged lehet
- fehér bor
- szódavíz
- pohár, korsó vagy kancsó
Figyelmeztetések
- Felejtsük el, hogy fröccsöt rossz minőségű lőréből készítsünk, az a hagyomány, hogy „a rossz bor még fröccsnek jó lesz”, szerencsére már leáldozóban van.