Szőlőlekvárt főzni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. május 14., 09:55-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl …”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?

A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
  2. A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
  3. Paradicsompasszírozón tekerjük át.
  4. Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.

Tippek

  • Ízesíthető levendulával és borral.

Amire szükséged lehet

  • piros szőlő
  • cukor
  • zselésítő
  • befőttes üveg

Figyelmeztetések

  • Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag