Tejbegrízt készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Andi02 (vitalap | szerkesztései) 2012. január 10., 16:56-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell tejbegrízt csinálni?
A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok.
Lépések
- Alapanyagok előkészítése: Készítsük elő a búzadarát, a cukrot és a tejet! Így ha valamit még hozzá kellene adnunk a készülő tejbegrízhez, az nem fog odaégni, miközben a szekrényben keresgetjük a hozzávalókat.
- Keverjük össze a búzadarát és a cukrot! A cukrot és a grízt akár külön-külön is hozzáadhatjuk a tejhez, de jobb, ha előre összekeverjük a kimért alapanyagokat.
- Tegyük fel a tejet forrni!
- Adjuk hozzá a cukrot és a búzadarát!
- Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Ha elkezdett sűrűsödni, vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is!
Tippek
- A tejbegrízt kakaóporral, fahéjjal, de akár gyümölcsökkel, befőttel és lekvárral is tálalhatjuk.
- A tejbegríz másnap, akár hidegen is nagyon finom. Ezért bátran készítsünk akár több adagot is.
Figyelmeztetések
- Vigyázzunk az arányokra! Ha túl sok búzadarát teszünk bele, akkor túl sűrű, kulimászszerű lesz, ha pedig túl keveset, akkor nagyon híg marad.
- A tejbegríz könnyen leég, ezért folyamatosan kevergessük!
Amire szükséged lehet
- 0,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál búzadara
- Kakaópor, fahéj, esetleg lekvár vagy gyümölcs
Felhasznált források, kapcsolódó webcímek
- Saját recept