Diós kiflit sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen 81.182.70.12 (vitalap) 2011. december 23., 08:56-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós kiflit sütni? == rightLehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb. == L…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell diós kiflit sütni?

Dios kifli.jpg

Lehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb.

[szerkesztés] Lépések

  1. Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy csipet só, fél kávéskanál ecet, 4 tojás sárgája, fél doboz tejföl, olaj és liszt a kenéshez.
  2. Töltelék: 4 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, egy kevés citromlé.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Mácsik tészta vastagságúra (kb. 2-3 mm) sodorjuk, majd megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel, és rudat tekerünk belőlük. Így leveles, réteges lesz a tésztánk.
  4. Másfél órát pihentetjük, aztán kisujjnyi vastag szeleteket szelünk a rudakból, és ezeket egyenként kávéscsészealjnyi méretre sodorjuk.
  5. A töltelékhez a tojásfehérjét cukor nélkül habbá verjük, és ebbe tesszük a darált diós porcukros keveréket a kevés citromlével. A kis sodort karikákat egyenként megkenjük ezzel a masszával, majd újra felcsavarjuk a tésztákat.
  6. Forró sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. Porcukorral, vagy anélkül esszük.

[szerkesztés] Tippek

  • A tészta egy részéből készíthetünk akár gesztenyés kiflit is.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mivel elég macerás elkészíteni, csakis szeretettel együtt lesz tökéletes.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások