Diós kiflit sütni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen 81.182.70.12 (vitalap) 2011. december 23., 08:56-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós kiflit sütni? == rightLehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb. == L…”)
[szerkesztés] Hogyan kell diós kiflit sütni?
Lehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb.
[szerkesztés] Lépések
- Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy csipet só, fél kávéskanál ecet, 4 tojás sárgája, fél doboz tejföl, olaj és liszt a kenéshez.
- Töltelék: 4 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, egy kevés citromlé.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Mácsik tészta vastagságúra (kb. 2-3 mm) sodorjuk, majd megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel, és rudat tekerünk belőlük. Így leveles, réteges lesz a tésztánk.
- Másfél órát pihentetjük, aztán kisujjnyi vastag szeleteket szelünk a rudakból, és ezeket egyenként kávéscsészealjnyi méretre sodorjuk.
- A töltelékhez a tojásfehérjét cukor nélkül habbá verjük, és ebbe tesszük a darált diós porcukros keveréket a kevés citromlével. A kis sodort karikákat egyenként megkenjük ezzel a masszával, majd újra felcsavarjuk a tésztákat.
- Forró sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
- Porcukorral, vagy anélkül esszük.
[szerkesztés] Tippek
- A tészta egy részéből készíthetünk akár gesztenyés kiflit is.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Mivel elég macerás elkészíteni, csakis szeretettel együtt lesz tökéletes.