Sörrel töltött csirkét csinálni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2011. december 8., 09:15-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell sörrel töltött csirkét csinálni?

http://www.nyonyachef.info/2011/07/rare-food.html

Szó sincs arról, hogy sörrel itatjuk meg szegény szárnyast, mielőtt a vágódeszkánkra kerülne. Ez csupán egy recept, amivel finom, különleges ízű, puhára sült csirkét készíthetünk nagyon egyszerűen.

[szerkesztés] Lépések

  1. Vegyünk elő egy dobozos sört. A többi lépést úgy hajtsuk végre, hogy közben egyet-egyet kortyolunk belőle.
  2. Egy egész bontott csirkéről távolítsuk el a még esetlegesen rajta maradt tolldarabokat, majd mossunk meg egy kicsit.
  3. Papírtörlővel töröljük szárazra.
  4. Helyezzük egy tepsibe, és fűszerezzük meg mindkét oldalát, valamint a belsejét is.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük.
    • Egy javaslat: két-három tyúkhúsleves kockát dörzsöljünk bele a csirke bőrébe és belsejébe. Daráljunk rá némi színes borsot, valamint szórjuk meg egy kis grillzöldség-fűszerkeverékkel.
  6. Igyunk még egy kortyot a sörből, és vegyünk elő egy másikat is a hűtőből.
  7. Az első számú sört állítsuk bele a csirke pocakjába úgy, hogy ne tudjon eldőlni. Itt általában kétféle módszer közül lehet választani:
    • Vagy a csirke a hátán kerül be a tepsibe, ekkor a sörös doboz nyitott fele kifele (kissé megdőlve) kerül bele, ez elsősorban kívülről részegíti meg a csirkét.
    • Vagy az álló sörös dobozra "felhúzzuk" a csirkét, és így állítjuk bele a tepsibe. Ez belülről részegíti a csirkét.
  8. Rakjuk be a sütőbe, alacsony fokozaton süssük, csupán a vége felé, amikor már majdnem kész, rakjuk nagyobb lángra, hogy még jobban piruljon.
  9. Nyissuk ki a következő sört, és kortyolgassunk belőle a következő lépések során.
  10. Néhány szem champion gombát, egy fél padlizsánt és némi cukkinit tisztítsunk meg, és kockázzuk fel.
  11. Egy-két szem paradicsomot mossunk meg, és szintén kockázzunk fel.
  12. Keverjük ezeket össze egy tálban, és szórjuk meg grillzöldség-fűszerkeverékkel.
  13. Készítsünk alumíniumfóliába csomagolva kis csomagokat a zöldségekből.
  14. Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.
  15. Ha kész a csirke, óvatosan (forró!) vegyük ki a sörös dobozt a pocakjából.
  16. A csirkét rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.
  17. A második sörünkkel pedig leöblítjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Több helyen szúrjunk bele egy húsvillát (vagy sima villát) a csirkébe, ha még vér szivárog ki, akkor még nincsen készen.
  • Az alufóliába úgy csomagoljuk a zöldséget, hogy a fényesebb fele legyen belül.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • sör
  • bontott csirke
  • fűszerek
  • zöldségek

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A sütéshez használt sörről le kell mondanunk, ne igyuk már meg.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

Kiscsillag