Rántott cukkinit készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Evus (vitalap | szerkesztései) 2020. július 31., 05:06-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni?)
[szerkesztés] Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni?
A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíthetsz Te is isteni ropogós bundájú rántott cukkinit.
[szerkesztés] Lépések
- Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le mindkét végét, és karikázd fel kb. 7-8 mm vastagságú karikákra.
- Sózd be a cukkini karikákat és tedd őket kicsit félre.
- Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tegyél egy tálba lisztet.
- Üsd egy másik tálba tojást, amit sózz meg és habard el.
- Tegyél zsemlemorzsát egy harmadik tálba.
- A cukkini a sótól vizet fog ereszteni, ezt egy papírtörlővel töröld le panírozás előtt.
- Forgasd meg a cukkinit a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.
- Melegíts olajat, és közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
- A megsült cukkiniket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
[szerkesztés] Tippek
- Zsenge cukkinit használj, aminek puha a héja.
- Ha nagyobb cukkinit használsz, annak már vastagabb a héja, azt meg kell pucolni, és a magjait is ki kell vájni.
- A zsemlemorzsába keverhetsz magokat, kukorica pehely, chips darabokat, úgy még izgalmasabb lesz.
- A rántott cukkinit sütőben is elkészítheted, úgy kevesebb olajat szív magába.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- cukkini
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- serpenyő
- kés
- villa
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A panírozott cukkiniket óvatosan tedd a forró olajba, hogy ki ne fröccsenjen és meg ne égessen.