Rántott cukkinit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Evus (vitalap | szerkesztései) 2020. július 31., 05:02-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni? == A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíts Te is isteni ropogós bundájú rántott cu…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni?

A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíts Te is isteni ropogós bundájú rántott cukkinit.


Lépések

  1. Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le mindkét végét, és karikázd fel kb. 7-8 mm vastagságú karikákra.
  2. Sózd be a cukkini karikákat és tedd őket kicsit félre.
  3. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tegyél egy tálba lisztet.
  4. Üsd egy másik tálba tojást, amit sózz meg és habard el.
  5. Tegyél zsemlemorzsát egy harmadik tálba.
  6. A cukkini a sótól vizet fog ereszteni, ezt egy papírtörlővel töröld le panírozás előtt.
  7. Forgasd meg a cukkinit a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.
  8. Melegíts olajat, és közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
  9. A megsült cukkiniket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.


Tippek

  • Zsenge cukkinit használj, aminek puha a héja.
  • Ha nagyobb cukkinit használsz, annak már vastagabb a héja, azt meg kell pucolni, és a magjait is ki kell vájni.
  • A zsemlemorzsába keverhetsz magokat, kukorica pehely, chips darabokat, úgy még izgalmasabb lesz.
  • A rántott cukkinit sütőben is elkészítheted, úgy kevesebb olajat szív magába.


Amire szükséged lehet

  • cukkini
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • serpenyő
  • kés
  • villa


Figyelmeztetések

  • A panírozott cukkiniket óvatosan tedd a forró olajba, hogy ki ne fröccsenjen és meg ne égessen.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus