Zabpelyhes kekszet készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2018. február 22., 16:08-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni? == right|250px Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorár…”)
Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni?
Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorára, vagy akár csak nassolnivalónak is tökéletes édesség! Nem csupán bolti kekszek házias helyettesítője, hanem kalóriacsökkentett változata is. Készítsd el sok-sok szeretettel családtagjaidnak, barátaidnak, egészségtudatos kollégáidnak! Láss neki, egy jól bevált recept tesztelésének!
Lépések
- Irány a legközelebbi bolt, és szerezd be a 35-40 keksz elkészítéséhez szükséges hozzávalókat!
- 7,5 dkg zabpehely,
- 15 dkg finomliszt,
- 1 kávékanál őrölt fahéj,
- 15 dkg barna cukor,
- ½ kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 15 dkg vaj,
- 4 evőkanál hideg tej (lehetőség szerint mandula- vagy kókusztej),
- 2 evőkanál méz,
- ½ kikapart vaníliarúd.
- Először is keress egy kellően nagy keverőtálat! A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!
- Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét! A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból!
- Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe! Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra! Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
- Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden! Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká! Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket! Ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy!
Tippek
- Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe!
Amire szükséged lehet
- Recept utasításainak követése,
- alapanyagok beszerzése,
- egy nagy keverőtál,
- előmelegített sütő,
- széles tepsi,
- sütőpapír,
- éhes szájak.
Figyelmeztetések
- Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!