Nutellás-csokis brownie-t készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. november 30., 09:05-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell nutellás-csokis brownie-t készíteni? == right|250px Már a címolvasásnál összefutott a nyál a szádban? Nem csodá…”)
[szerkesztés] Hogyan kell nutellás-csokis brownie-t készíteni?
Már a címolvasásnál összefutott a nyál a szádban? Nem csodáljuk, hiszen egy különleges, finom süteményről van szó, ami a csoki imádók kedvence, elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. Ráadásul kivitelezési idejét tekintve még csak nem is kell sokat állnod a konyhában, hogy elkészüljön, mindössze fél óra alatt az asztalra kerülhet a desszert, fogyasztásra készen. Belevágsz? Kövesd az alábbi receptet:
[szerkesztés] Lépések
- Melegítsd össze a hozzávalókat! Ehhez első lépésben törd darabokra a csokit, majd tedd bele egy lábasba, és add hozzá a nutellát, illetve a vajat. Folyamatosan kevergesd őket kis lángon.
- Add az összes hozzávalót a kapott egyveleghez! Kezdd a cukorral, majd ha langyosra hűlt a massza, belekerülhetnek a tojások és a liszt is, utóbbit kanalazva add a keverékedhez. Mindezt dolgozd csomómentesre.
- Süsd meg a tésztát! Végy elő egy közepes méretű tepsit, kend ki vajjal, szórd meg liszttel, majd egyengesd el benne a tésztát. Tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 15-20 percig. Miután kivetted, hagyd kihűlni, mert csak akkor tudod szépen felszeletelni. Készen is vagy, jó étvágyat hozzá! :)
[szerkesztés] Tippek
- Minden hozzávalónak megvan a maga sorrendje, ezeket mindenképp tartsd be, ha tökéletes brownie állagot szeretnél elérni.
- A lisztet a legvégén add hozzá, mikor már minden elkeveredett egymással.
- Akkor lesz jó a brownie állaga, ha még kicsit ráragad a tűre, más esetben kiszáradhat.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 20 dkg étcsokoládé,
- tepsi,
- 0,5 bögre liszt,
- 0,5 bögre barna cukor,
- 2 tojás,
- 1 bögre Nutella,
- 0,5 bögre vaj.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Várd meg, míg kihűl a masszád, és csak azután add hozzá a tojásokat, más esetben kicsapódhatnak!
- Miután már minden benne van a keverékben, dolgozd teljesen csomómentesre, de túl sokáig sem szabad kevergetned, mert úgy nem fogod elérni a kívánt állagot.