Karamellás almát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. október 9., 09:44-kor történt szerkesztése után volt.
[szerkesztés] Hogyan kell karamellás almát készíteni?
Ha szeretnél valami egyszerű, de fenséges finomságot összerittyenteni, most megteheted. Ezzel a karamellás alma recepttel te leszel a család sztárja, főleg, ha teszel mellé némi vanília fagylaltot is. :) Nem utolsó sorban, tökéletes desszert az őszi napokra is, főleg halloween környékén. Vágj bele, és „bűnözz” egy kicsit!
[szerkesztés] Lépések
- Szaggass a leveles tésztából darabokat! Ezeknek akkorának kell lenniük, hogy elfedjék a muffinformákat.
- Vágd félbe az almákat! Miután ezzel kész vagy, hámozd meg őket.
- Készítsd el a karamellt! Olvaszd fel a csésze cukrot, add hozzá a vajat, a csipet sót és a fél citromnak a levét. Az elkészült masszába tedd bele az almákat, forgasd bele, majd párold őket 5-10 percig.
- Tedd az almákat a muffinformába! Csepegtess a közepükbe a megmaradt karamellből, majd tegyél rájuk egyet-egyet a méretre szaggatott leveles tésztából.
- Tedd be a sütőbe az almákat, és süsd 220 °C-on, 15-20 percig. Miután kihűltek annyira, hogy ehetőek legyenek, lássatok is hozzájuk! Jó étvágyat! :)
[szerkesztés] Tippek
- Ha egyszerűbben szeretnéd csinálni, mindössze annyi a dolgod, hogy pálcikákat szúrsz az egész almákba, meghemperegteted a karamellben, majd opcionálisan adsz hozzá mogyorót/szórócukrot.
- Ha meg szeretnéd koronázni valamivel az elkészült almákat, tálald vanília fagylalttal.
- Ha a pálcikás metódust alkalmazod, akkor be kell tenned az elkészült desszertet a hűtőbe addig, amíg a karamell meg nem szilárdul az almán.
- Nem kötelező a tészta és az alma közé még plusz karamellát csepegtetni, de édesszájúaknak ajánlott. :)
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Muffinforma,
- 1 csésze cukor,
- 1 csipet só,
- 3 db alma,
- 1 lap leveles tészta,
- fél citrom,
- 2 evőkanál vaj.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ahhoz, hogy jól lefedje az almákat a leveles tészta, szaggasd őket akkorára, hogy a muffinformát is elfedje.
- Párolásnál ügyelj rá, hogy a lábason rajta legyen a teteje is.
- A karamell elkészüléséhez kevergesd folyamatosan a hozzávalókat, hogy mindenhova jusson mindenből.