Rumos teát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen 46.35.192.249 (vitalap) 2016. október 11., 10:51-kor történt szerkesztése után volt. (→Figyelmeztetések)
Hogyan kell rumos teát készíteni?
A rumos tea a legegyszerűbb módon elkészítve teába kevert rumot jelent, lehet azonban ennél különlegesebben is elkészíteni.
Lépések
Rumos tea fahéjjal
- Hozzávalók: 1 kk citromlé, 2 cl rum, egy kis citromhéj két szegfűszeggel megtűzve, forró tea, egy rúd fahéj.
- Egy bögrében keverjük össze a citromlét, a rumot és a citromhéjat.
- Öntsük fel teával, keverjük össze a rúd fahéjjal, és azonnal szervírozzuk.
Rum Cha-Yen
- Hozzávalók: 2 tk thai teafű, 1 pohár rum, 40 dkg sűrített tej, fél pohár nádcukorszirup, forró víz, 1,5 cl Averna likőr, 3 csepp nádecet, jégkocka, szóda
- 2 tk thai teafüvet keverjünk el egy pohár rummal. Hagyjuk állni 7 percig, majd szűrjük le.
- 40 dkg sűrített tejet, fél pohár nádcukorszirupot (2:1 nádcukor és víz) és egy csésze forró vizet addig keverjünk, amíg egyenletesen sima nem lesz.
- Keverjük össze 6 centilitert a teás rumból 4 cl sűrített tejes sziruppal, 1,5 cl Avernával, 3 cseppnyi nádecettel és jéggel, majd egy shakerben rázzuk össze. Öntsük magas pohárba és töltsünk hozzá némi szódavizet.
„Bostoni teadélután”
- Hozzávalók: ¾ pohár száraz vermuth, 2 tk japán zöldtea, másfél pohár fehér rum, 5 tk bodzavirág likőr, 1 tk Boston Bittahs vagy egyéb keserű, 6 lime héja
- Keverjük össze a vermuthotés a teát. Hagyjuk 10 percig állni. Szűrjük át, majd adjunk hozzá ¾ pohár vizet, a rumot, a bodzavirág likőrt és a keserűt. Fedjük le, és hűtsük le egy órára.
- Puncsos pohárba tegyünk nagy jégkockákat, majd öntsük fel a koktéllal.
- A lime héjával díszítsük.
Tippek
- Felejtsük el a főzőrumot, minőségi alapanyaggal dolgozzunk.
Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
Figyelmeztetések
- Alkoholt fogyasszunk!