Csokoládét készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Eszter8 (vitalap | szerkesztései) 2014. október 21., 10:40-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csokoládét készíteni? == right|350px A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszkö…”)
Hogyan kell csokoládét készíteni?
A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszközökbe, hogy a keserű kakaóbabokból édes csokoládé váljon. Ha rászánod magad azonban, te is átalakíthatod a konyhád egy miniatűr csokoládégyárrá.
Lépések
- Forrald fel a vizet!
- Keverd össze a vajat és a kakaóport, majd addig kavard, amíg egy krémes massza nem válik belőle. Csomómentesítsd botmixerrel vagy villával.
- A kakaómasszát add hozzá a forróvízhez, majd oszlasd el benne, de ügyelj, hogy ne forrjon fel újra.
- Öntsd bele az így keletkezett forró masszát egy tálba!
- Szita segítségével keverd össze a porcukrot és a kristálycukrot egy külön tálban.Csomómentesítsd, amennyire csak lehet, majd add hozzá a forró kakaómasszához.
- Öntsd hozzá a tejet és keverd simára.
- Vékony rétegekben helyezd bele a csokoládéformákba a forró anyagot.
- Hagyd bent éjszakára dermedni a hűtőben vagy a fagyasztóban.
Tippek
- Rengeteg dolgot kezdhetsz a házilag készített csokoládéval: adhatod pénzért vagy ajándékba, de csak simán meg is eheted a családtagjaiddal. A házi készítésű csokoládé remek és kreatív ötlet, mely tökéletes a szülinaptól elkezdve a karácsonyon át az egyszerű vendégségre szánt ajándékokig.
- Bizonyosodj meg, hogy a kakaóporból teljesen feloldott massza keletkezett.
- Ha színezni akarod a csokoládét, soha ne átlagos ételfestéket használj, hanem por- vagy gélállagú színezéket.
- A csokoládékészítés nem egyszerű folyamat, így ne keseredj el, ha elsőre nem tökéletes. Többszöri próbálkozás után rá fogsz érezni, hogy a legegyszerűbb számodra, és a saját ízlésedhez is igazíthatod a receptet.
Amire szükséged lehet
- 2 bögre (220 g) kakaópor
- 3/4 bögre (170 g) vaj, szobahőmérsékletű
- 1/2 bögre (100 g) kristálycukor
- 2/3 bögre (150 ml) tej, szobahőmérsékletű
- 1/4 bögre (30 g) porcukor
- 1 bögre (135 ml) víz
- Fazék
- Botmixer
- Szita
- Csokoládéforma
Figyelmeztetések
- A recept nem könnyű, valószínűleg csak többszöri próbálkozás után hozza meg a várt eredményt.
- Ha a gyerekek is segítenek a főzésben, ügyeljünk a forró fazekakra.