Bio joghurtot készíteni házilag

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2014. szeptember 29., 15:02-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag?

ID-10045702.jpg

A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!

[szerkesztés] Lépések

  1. Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
  2. Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
  3. Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
  4. Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
  5. Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
  6. Jó étvágyat kívánok!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
  • De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • tej
  • bio joghurt por
  • érlelő

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell