Bio joghurtot készíteni házilag

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen 84.3.36.188 (vitalap) 2014. szeptember 26., 19:09-kor történt szerkesztése után volt. (Megtudhatod, hogyan lehet nagyon egyszerűen bio joghurot készíteni otthonodban!)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Bio joghurtot készíteni házilag?

A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt por kultúra felhasználásával.

Lépések

Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt!

  1. Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!
  2. Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
  3. Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébe!
  4. Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
  5. Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
  6. Jó étvágyat kívánok!

Tippek

Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!

De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből! Isteni finom!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell