Linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:54-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? == right|300 pxNagyon egyszerű, elronthatatlan süti. == Lépések == …”)
Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni?
Nagyon egyszerű, elronthatatlan süti.
Lépések
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk, és 15 percig pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, a cukrot és a citromhéjat.
- Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
- 190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!
Tippek
- Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.
Amire szükséged lehet
- Tésztához (2 rúdhoz):
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- Kakaós töltelékhez:
- 1 ek. olvasztott vaj
- 4 ek. cukor
- 1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
- Zserbós töltelékhez:
- 4 ek. sárgabaracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Figyelmeztetések
- Tartsuk be a sütési időt, ne várjuk meg, amíg megbarnul a tészta teteje!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Morvai Linda pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére