Diós-almás tortát sütni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:31-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós-almás tortát sütni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzával…”)
Hogyan kell diós-almás tortát sütni?
Azért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzávalóit egy tálba, és máris mehet a sütőbe. Nagyon finom, ízletes és egyszerű karácsonyi süti.
Lépések
- A vajat habosra verjük a cukorral és a sóval, majd beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, és jól elkeverjük, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport.
- A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk, és ezt is a masszához keverjük. Jól eldolgozzuk.
- Az almákat megpucoljuk, és kockára vágjuk, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
- A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 30 percig sütjük.
Tippek
- Bármivel fel tudjuk dobni, pl. csokival, vagy többféle citrus héjjával, esetleg levével. Ha például egy narancs levét is belefacsarjuk – amitől egyébként még ízletesebb lesz –, nem kell bele tej.
Amire szükséged lehet
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- fél cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 kisebb alma
- 4 ek. tej
- fél marok dió
- 2 csipet só
- fűszerek: 2 tk. fahéj, fél tk. szerecsendió, fél tk. őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
Figyelmeztetések
- A tortaformát nem szabad vastagon kivajazni, mert eláztatja a tésztánk alját!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Kiss Adrienn pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére