Hurkát sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2013. november 17., 15:36-kor történt szerkesztése után volt. (Tippek)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell hurkát sütni?

http://www.csabaikolbasz.com/

Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.

[szerkesztés] Lépések

  1. A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
  2. Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
  3. Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
  4. Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
  5. 45-50 perc alatt készre sül.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni. Megoldás lehet az is a kipukkadás ellen, ha a sütőbe egy kis lábasba vizet teszünk.
  • A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • sütő
  • hurka
  • zsír
  • víz

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag