Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Szósz variációkat készíteni

Szerkesztés Hogyan kell szósz variációkat készíteni?

Szoszok.jpg

Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk.

Szerkesztés Lépések

  1. Pikáns mártogatós: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém.
  2. Édes mártogatós: 4 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz.
  3. Tejszínes mártogatós: 3 evőkanál tejszín, 3 evőkanál ketchup.
  4. Sajtos-tejfölös mártogatós: 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet só, egy késhegynyi őrölt bors.
  • Mini virsliket megsüthetünk tésztabundában, amelyek kiválóak a szószokhoz.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • méz
  • ketchup
  • mustár
  • tejszín
  • tejföl
  • sajt
  • fokhagyma
  • balzsamecet
  • csípős paprikakrém
  • só, bors

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk arra, hogy a csípős paprikakrém ne kerüljön a szemünkbe!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.