Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal

1 672 bájt hozzáadva, 2013. július 17., 13:19
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételekne…”
== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? ==

A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat.

== Lépések ==

#A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
#A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk, ami nem baj, ha jó vastagon van rajta.
#Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
#A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és darált paprikát („Erős Pista”), majd felöntjük 1,5 dl vízzel.
#Miután felforrt, ízesítjük ecettel és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.

== Tippek ==

* A mártást érdemes előre elkészíteni és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.

== Amire szükséged lehet ==

*''A sajtbundás virslihez'':
**10 pár füstölt pulykavirsli,
**5 dkg trappista sajt,
**5 dkg ementáli típusú sajt,
**5 dkg füstölt sajt,
**2 tojás,
**6-8 dkg liszt,
**1 dl tej,
**olaj a sütéshez
*''A szószhoz'':
**1 ek. darált paprika („Erős Pista”),
**1 ek. ecet,
**2 ek. kristálycukor,
**zúzott fokhagyma

== Figyelmeztetések ==

*Óvatosan tegyük bele a forró olajba a virsliket, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés