Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Indiai kenyeret (naan) készíteni

2 698 bájt hozzáadva, 2013. július 10., 19:39
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell indiai kenyeret (naan) készíteni? == right A naan igazán ízletes, és az indiai ételekhez ez a kenyér dukál. Otthon …”
== Hogyan kell indiai kenyeret (naan) készíteni? ==
[[Fájl:indiai-kenyer-naan.jpg|right]] A naan igazán ízletes, és az indiai ételekhez ez a kenyér dukál. Otthon is könnyen elkészítheted, mert persze ez is frissen az igazi, és házilag a legfinomabb.
== Lépések ==
# Szerezd be a hozzávalókat:
#* 2 evőkanál meleg víz
#* 1 teáskanál kristálycukor
#* 1 tojás
#* 2 teáskanál szárított élesztő
#* 6 cl (negyed bögre) meleg tej
#* 6 cl (negyed bögre) szobahőmérsékletű natúr joghurt
#* 1 teáskanálnyi vaj
#* 2 evőkanál olívaolaj
#* 3 bögre (390 g) fehérítetlen liszt
#* 1 teáskanál só
#* ½ teáskanál sütőpor
#* ½ teáskanál mák vagy fekete hagymamag (katicavirág)
# A meleg vizet öntsd egy kisebb tálba, add hozzá a cukrot és az élesztőt, és addig kevergesd, míg elolvad a cukor. Tedd félre 5-10 percre.
# Keverd bele a meleg tejet, a tojást, a joghurtot és az olvasztott vajat. Egy nagyobb tálban keverj össze lisztet, sót, sütőport a magokkal, majd öntsd hozzá a tejes, élesztős keveréket. Kézzel kezdd el összekeverni. Ha szükséges, adj hozzá még némi lisztet vagy vizet, és addig gyúrd, míg elválik a tál falától.
# Gyúrd kb. 8 percig, amíg elég sima és nyúlós nem lesz. Majd tedd egy enyhén olajozott tálba, fedd le nyirkos ruhával, és rakd meleg helyre kelni kb. 4 órára.
# Melegítsd elő a sütőt 260 fokosra, és tedd a tepsit (vagy pizzasütő lapot) az alsó harmadára. Szintén melegítsd elő a grillsütőt.
# Vedd ki a tésztát, és egy kis ideig gyúrd át. Oszd el hatfelé, és alakíts ki belőlük kis labdákat. Tedd egy olajozott tányérra, és fedd le olajozott fóliával. Hagyd 10-15 percig pihenni. Egy sodródeszkán nyújtsd ki a labdákat 25 cm hosszúra és 12 cm szélesre. Tedd a tepsire (vagy pizzasütő lapra).
# 260 fokon 4-5 percig süsd, míg egyes részei kissé megpuffadnak, és kissé megbarnulnak.
# Vedd ki, és egy kis időre tedd a grillsütőre, hogy faszénszerű körök keletkezzenek rajta.
# Amíg a többit is elkészíted, csavard bele konyharuhába.
== Tippek ==
* A naannak alig több mint fél centiméter vastagnak kell lennie.
* Mielőtt a sütőbe tennéd, szórd meg frissen aprított korianderlevelekkel és szezámmaggal. Kissé nyomd bele. Így még finomabb lesz.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók
* sütő
* tepsi vagy pizzasütő lap
* konyharuha
* tálak
* grillsütő
*sodrófa, gyúródeszka
== Figyelmeztetések ==
* Ha túlságosan lelapítjuk, akkor kemény lesz.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.wikihow.com/Make-Naan-Bread How to make naan bread?]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés