1 100
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell feltörni a kókuszdiót? ==
[[Fájl:Kokusz_feltorve.jpg|right]]Szép látvány egy egész kókuszdió, de mégiscsak a fehér húsa miatt szeretjük… Ehhez pedig nehéz hozzáférni, hacsak nem ismered a kókuszdió-felbontás trükkjét.
== Lépések ==
[[Fájl:Kokusz_szemek.jpg|right]]
* A kókuszdió egyik végén három sötétebb színű mélyedés található. Keresd meg ezeket, és fordítsd úgy, hogy felül legyen a két, egymáshoz közelebb eső lyuk! A mélyedések így egy kezdetleges arcot formáznak – a felsők a szemek, az alsó a száj. (Ez azért fontos, mert a „száj” a kókuszdió leggyengébb pontja.)
* Fúrd ki az alsó lyukat egy csavarhúzóval, egy éles ollóval vagy késsel, dugóhúzóval vagy egy nagyobb szeggel.
=== Mértani pontossággal ===
[[Fájl:Kokusz_felbe_torve.jpg|right]]
# A kókuszdió könnyebben széthasad egy körív mentén – ez lehet a szemek között futó „egyenlítő”, vagy egy erre merőleges körív. Először döntsd el, és esetleg jelöld be, hol szeretnéd kettéhasítani a kókuszdiót.
# Egy nagyobb, nehezebb kés tompa felével, esetleg húsklopfoló bárddal mérj csapásokat a kókuszdióra a kijelölt vonal mentén. Határozott, közepesen erős ütésekkel dolgozz, mint amikor ököllel a tenyeredbe ütsz.