593
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px Manapság rengeteg féle vágódeszka áll a boltok polcain. Sokféle dizájn, anyag, méret és szí…”
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
[[Fájl:Vagodeszka.jpg|right|250px]] Manapság rengeteg féle vágódeszka áll a boltok polcain. Sokféle dizájn, anyag, méret és szín. Ám ha jót szeretnénk magunknak és a körülöttünk lévőknek, ne hagyjuk, hogy a külsőségek befolyásoljanak minket! Válasszunk fából készült vágódeszkát, és ügyeljünk a gondos tisztítására, így sok bajtól megóvhatjuk szeretteinket!
== Lépések ==
# Használat után csepegtessünk mosógatószert a vágódeszkára.
# Egy fémdörzsivel súroljuk át alaposan.
# Engedjünk rá kevés forró vizet, mossuk le a mosogatószert.
# Szárításhoz ferdén állítsuk fel, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő. Ha szükséges, száradás közben többször fordítsuk meg.
== Tippek ==
* Vásároljunk kemény anyagból készült vágódeszkát!
* A vastagabb deszka stabilabb, így könnyebb használni!
* Használjunk külön deszkát húsokhoz, halakhoz, zöldség-gyümölcsökhöz!
* A felületét kezelhetjük csiszolópapírral, ha már sok benne a vágás. A csiszolás után kenjük be olajjal!
== Amire szükséged lehet ==
* vágódeszka
* víz, mosogatószer
* fémdörzsi
* csiszolópapír
* olaj
== Figyelmeztetések ==
* Ne áztassuk soha vízben a deszkát!
* A fából készült vágódeszkát soha ne rakjuk a mosogatógépbe!
* Érdemes legalább évente lecserélni a vágódeszkánkat, mivel a repedésekben és résekben könnyen megülnek a baktériumok!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.tutitippek.hu/blog/vagodeszka-tippek.php Tuti tippek a vágódeszka tisztán tartásához]
* [http://antalvali.com/hirek/muanyag-vagodeszkan-vigan-megelnek-bakteriumok.html Miért jobb a fa vágódeszka a műanyag társánál?]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Vagodeszka.jpg|right|250px]] Manapság rengeteg féle vágódeszka áll a boltok polcain. Sokféle dizájn, anyag, méret és szín. Ám ha jót szeretnénk magunknak és a körülöttünk lévőknek, ne hagyjuk, hogy a külsőségek befolyásoljanak minket! Válasszunk fából készült vágódeszkát, és ügyeljünk a gondos tisztítására, így sok bajtól megóvhatjuk szeretteinket!
== Lépések ==
# Használat után csepegtessünk mosógatószert a vágódeszkára.
# Egy fémdörzsivel súroljuk át alaposan.
# Engedjünk rá kevés forró vizet, mossuk le a mosogatószert.
# Szárításhoz ferdén állítsuk fel, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő. Ha szükséges, száradás közben többször fordítsuk meg.
== Tippek ==
* Vásároljunk kemény anyagból készült vágódeszkát!
* A vastagabb deszka stabilabb, így könnyebb használni!
* Használjunk külön deszkát húsokhoz, halakhoz, zöldség-gyümölcsökhöz!
* A felületét kezelhetjük csiszolópapírral, ha már sok benne a vágás. A csiszolás után kenjük be olajjal!
== Amire szükséged lehet ==
* vágódeszka
* víz, mosogatószer
* fémdörzsi
* csiszolópapír
* olaj
== Figyelmeztetések ==
* Ne áztassuk soha vízben a deszkát!
* A fából készült vágódeszkát soha ne rakjuk a mosogatógépbe!
* Érdemes legalább évente lecserélni a vágódeszkánkat, mivel a repedésekben és résekben könnyen megülnek a baktériumok!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.tutitippek.hu/blog/vagodeszka-tippek.php Tuti tippek a vágódeszka tisztán tartásához]
* [http://antalvali.com/hirek/muanyag-vagodeszkan-vigan-megelnek-bakteriumok.html Miért jobb a fa vágódeszka a műanyag társánál?]
[[Kategória:Étel-ital]]