Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Rakott húst készíteni

1 770 bájt hozzáadva, 2013. május 10., 07:26
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell rakott húst készíteni? == A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet,…”
== Hogyan kell rakott húst készíteni? ==

A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat!


== Lépések ==

#A csirkemelleket felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk vastagabb karikákra, a tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával, sóval és borssal, a sajtot pedig lereszeljük.
# A tepsi (mély) vagy jénai tál aljába olajat öntünk, majd ráhelyezzük szépen sorban a hozzávalókat.
#A csirkemellel kezdjük, rá a füstölt pulykamell sonka, rá a fokhagymás tejföl és a hagymakarikák, majd egy réteg sajt, és kezdjük elölről.
#Legalább 3 réteget készítsünk, tegyünk minden hozzávalóból.
#A tetejére a sajtot rátehetjük, de csak a fólia levétele után, nehogy megégjen.
# Fedjük le a tálat és 30 percig süssük a rakott húst.
#Miután megpuhult a hús, levesszük a tetőt/fóliát és ráreszelhetjük a tetejére a maradék sajtot, amivel még 10-15 percig sütjük.

== Tippek ==

*Bármilyen körettel tálalható: párolt zöldséggel, sült krumplival vagy akár rizzsel, és az uborkasaláta is pompásan kiegészíti.

== Amire szükséged lehet ==

*1 csomag pulykamell sonka,
*szeletelt csirkemell (vagy pulykamell),
*hagyma,
*tejföl,
*fokhagyma,
*trappista vagy füstölt sajt,
*olaj,
*só,
*bors,
*mély tepsi vagy jénai tál

== Figyelmeztetések ==

*Ha nagy az edényünk, nem kell teljesen kitölteni, készíthetünk a közepére dombot, csak a szeletelésnél kell figyelni, nehogy szétessen a rakott hús!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés