1 437 bájt hozzáadva,
2013. április 9., 16:00 == Hogyan kell csokis szuflét csinálni? ==
Ez a finom meleg desszert egyszerűen elkészíthető néhány hozzávalóból, csupán egy-két dologra kell odafigyelni.
== Lépések ==
# Szerezzük be a hozzávalókat: 2 tojás, 4 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 10 dkg 80%-os étcsoki, 2 dkg liszt, egy csipet só, 1 teáskanál vanília esszencia
# A szétválasztott tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, sót, és buborékos krémesre keverjük.
# A fehérjékből kemény habot verjünk, a csokit a vajjal pedig gőz fölött összeolvasztjuk, majd belekeverjük a vaníliaesszenciát.
# A sárga tojásos masszához keverjük a csokit, ebbe beleforgatjuk a lisztet, majd a végén óvatosan a tojáshabot.
# Belekanalazzuk a kivajazott, kilisztezett porcelán szufléformákba, és 180 fokon alsó-felső sütéssel 8 percig sütjük.
== Tippek ==
* A szuflét még melegen tálaljuk, úgy finom igazán.
* Gyümölcsökkel, fűszerekkel is készíthetjük.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók,
* szufléforma
== Figyelmeztetések ==
* A habot mindenképpen kellően fényesre verjük fel, és a hozzávalók összekeverésekor igyekezzünk nem összetörni, különben a szuflé nem fújódik fel.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.hu/2012/04/csodas-csokiszufle.html Szilva Szemmel a világ gasztroblog: Csodás csokiszuflé]
[[Kategória:Étel-ital]]