935
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell túrógombócot készíteni? == A túrógombóc kiváló desszert, de leves után isteni finomság főétel gyanánt is, ha például húsmentes napot szere…”
== Hogyan kell túrógombócot készíteni? ==
A túrógombóc kiváló desszert, de leves után isteni finomság főétel gyanánt is, ha például húsmentes napot szeretnénk tartani. Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept.
== Lépések ==
# A túrót áttörjük.
# Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a tojást.
# A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját a fenti keverékbe belereszeljük.
# Végül egy csomag vaníliás cukrot és egy csipet sót adunk hozzá.
# Az egészet jól összedolgozzuk.
# Egy 3-4 literes fazékban vizet forralunk, miközben a túrós masszából apró gombócokat formázunk.
# A gombócokat a forrásban levő vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
# Eközben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, arra szedjük ki a kifőtt gombócokat, és alaposan beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
# Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
== Tippek ==
* Ha nincs otthon porcukor, kávédarálón kristálycukrot is darálhatunk hozzá.
* Ha nem desszertnek, hanem főételnek szánjuk, érdemes mindjárt dupla adagot készíteni!
== Amire szükséged lehet ==
Hozzávalók 2-3 személyre:
* 25 dkg tehéntúró
* 3 púpozott evőkanál búzadara
* 1 evőkanál finomliszt
* 1 egész tojás
* 3 evőkanál kristálycukor
* 1 citrom héja reszelve
* 1 csomag vaníliás cukor
* csipetnyi só
* 3-4 evőkanál zsemlemorzsa olajon pirítva
* porcukor ízlés szerint
* 2-3 evőkanál tejföl
== Figyelmeztetések ==
* Formázás és kifőzés előtt a bekevert túrót minimum néhány óráig hagyjuk a hűtőben állni!
* Ha túl lágyra készítjük a tésztát, akkor nem áll össze rendesen a gombóc, és szétesik a vízben!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]
A túrógombóc kiváló desszert, de leves után isteni finomság főétel gyanánt is, ha például húsmentes napot szeretnénk tartani. Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept.
== Lépések ==
# A túrót áttörjük.
# Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a tojást.
# A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját a fenti keverékbe belereszeljük.
# Végül egy csomag vaníliás cukrot és egy csipet sót adunk hozzá.
# Az egészet jól összedolgozzuk.
# Egy 3-4 literes fazékban vizet forralunk, miközben a túrós masszából apró gombócokat formázunk.
# A gombócokat a forrásban levő vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
# Eközben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, arra szedjük ki a kifőtt gombócokat, és alaposan beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
# Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
== Tippek ==
* Ha nincs otthon porcukor, kávédarálón kristálycukrot is darálhatunk hozzá.
* Ha nem desszertnek, hanem főételnek szánjuk, érdemes mindjárt dupla adagot készíteni!
== Amire szükséged lehet ==
Hozzávalók 2-3 személyre:
* 25 dkg tehéntúró
* 3 púpozott evőkanál búzadara
* 1 evőkanál finomliszt
* 1 egész tojás
* 3 evőkanál kristálycukor
* 1 citrom héja reszelve
* 1 csomag vaníliás cukor
* csipetnyi só
* 3-4 evőkanál zsemlemorzsa olajon pirítva
* porcukor ízlés szerint
* 2-3 evőkanál tejföl
== Figyelmeztetések ==
* Formázás és kifőzés előtt a bekevert túrót minimum néhány óráig hagyjuk a hűtőben állni!
* Ha túl lágyra készítjük a tésztát, akkor nem áll össze rendesen a gombóc, és szétesik a vízben!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]