Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Hurkát sütni

1 339 bájt hozzáadva, 2013. február 27., 15:03
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell hurkát sütni? == rightHurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős,…”
== Hogyan kell hurkát sütni? ==

[[Fájl:Hurka-sutese.jpg|right]]Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.

== Lépések ==

# A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
# Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
# Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
# Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
# 45-50 perc alatt készre sül.

== Tippek ==

* Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
* A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.

== Amire szükséged lehet ==

* sütő
* hurka
* zsír
* víz

== Figyelmeztetések ==

* Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2011/12/szaftos-es-ropogos-disznotoros-hurka.html Szaftos és ropogós disznótoros hurka]
* saját tapasztalat

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés