935
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
# '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
# '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
# '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' A habarás elkészítésének javaslatát [[http://www.hogyankell.hu/Habar%C3%A1st_k%C3%A9sz%C3%ADteni itthabarás]] találhatjátok meg!elkészítésének javaslata is megtalálható az oldalon.
# '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
# '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!