Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Macaront készíteni

4 bájt törölve, 2012. december 20., 10:41
Hogyan kell {{macaront készíteni}}?
== Hogyan kell {{macaront készíteni}}? ==
[[Fájl:macaron.jpg | http://www.lizzaubrey.com/2012/06/de-mystifying-macaron.html | right| 250 300 px]]A macaron XIV-XV. századi olasz gyökerekkel rendelkező sütemény, amely tojásfehérjéből és darált mandulából készült apró édességként kezdte meg hódító útját. Igazi népszerűségre Franciaországban tett szert, ahol a cukrászdák nap mint nap több ezer darabot kínálnak belőle a kulináris élvezetekre vágyóknak. Ennek a legkülönfélébb színekben pompázó parányi süteménynek az a jellegzetessége, hogy tésztája pillekönnyű, és ha beleharapunk, akkor kérge finoman roppan, és egy rövid hatásszünet után azonnal megízlelhetjük a közepét is. A macaron lényege pontosan a közepében van, ugyanis a tölteléke adja meg az igazi ízvilágát. Míg tésztája egyszerűen csak édes, addig a tölteléke kesernyés vagy savanykás, attól függően, hogy milyen alapanyagokból állítjuk össze. Sokan gondolják azt, hogy otthon nem egyszerű elkészíteni ezt a korongokból álló édességet, de néhány trükk, egy kis türelem és némi sütési gyakorlat után bátran hozzáfoghatunk a mennyei falatok megalkotásához!
== Lépések ==
1 859
szerkesztés