Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Macaront készíteni

7 bájt törölve, 2012. december 20., 10:29
Lépések
#Szerezzük be a hozzávalókat! (25-30 darab koronghoz)
 ##*150 g mandulaliszt##*150 g porcukor##*150 g kristálycukor ##*4 dl víz##*2 X 55 g tojásfehérje (kb. 4 tojásból) 
#Készítsük elő a legfontosabb alapanyagokat!
##A tojásfehérjét a macaron elkészítése előtt 4 nappal le kell ütni, és lezárt edényben, hűtőszekrényben kell tárolni. Mindez azért fontos, mert a tojásfehérjének ennyi időre van szüksége, hogy elkezdjen lebomlani. Ha ezt előzetesen nem tennénk meg, akkor túl erős, masszív maradna, és ha ezt adnánk a tésztához, akkor az sülés közben szétrepedne, és nem is lenne olyan lágyan omló.
1 859
szerkesztés