935
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? == A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkó…”
== Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? ==
A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja!
== Lépések ==
# A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
# A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
# Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük!
# Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá!
# Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!
# Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!
# Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!
# Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!
# A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon.
== Tippek ==
* Száraz vörösborral tálaljuk!
== Amire szükséged lehet ==
* 40 dkg makaróni tészta
* 5 dkg vaj
* 5 cl étolaj
* 10 dkg vöröshagyma
* 25-30 dkg sertés darált hús
* 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
* 4 dl tejföl
* 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
* pirospaprika,
* só
* bors (fehér és fekete)
* ételízesítő
* pizza por
== Figyelmeztetések ==
* Olyan edényt használjunk, amely elég nagy ahhoz, hogy sütés közben a tejföl ne csurogjon ki belőle! Így megúszhatjuk a sütő súrolását.
* A sütőben letakarni nem kell a tálat, mivel a tésztát kifőzve, a húst előre párolva adjuk hozzá.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/recept/juhturos-husos-makaroni Juhtúrós makaróni]
[[Kategória:Étel-ital]]
A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja!
== Lépések ==
# A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
# A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
# Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük!
# Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá!
# Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!
# Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!
# Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!
# Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!
# A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon.
== Tippek ==
* Száraz vörösborral tálaljuk!
== Amire szükséged lehet ==
* 40 dkg makaróni tészta
* 5 dkg vaj
* 5 cl étolaj
* 10 dkg vöröshagyma
* 25-30 dkg sertés darált hús
* 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
* 4 dl tejföl
* 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
* pirospaprika,
* só
* bors (fehér és fekete)
* ételízesítő
* pizza por
== Figyelmeztetések ==
* Olyan edényt használjunk, amely elég nagy ahhoz, hogy sütés közben a tejföl ne csurogjon ki belőle! Így megúszhatjuk a sütő súrolását.
* A sütőben letakarni nem kell a tálat, mivel a tésztát kifőzve, a húst előre párolva adjuk hozzá.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/recept/juhturos-husos-makaroni Juhtúrós makaróni]
[[Kategória:Étel-ital]]