Módosítások
→Lépések
== Lépések ==
# '''37 kg mézet oldjunk fel 100 liter „lágy” (mész mentesmészmentes) vízben, majd adjunk hozzá a 10 gramm borkövet és 15 gramm citromsavat.'''
# '''Ezt az oldatot kettő óra hosszat forraljuk/főzzük.''' Főzés közben folyamatosan el kell távolítani a tetején képződő habosodást, hogy ezzel is megakadályozzuk az ún. vad élesztők elszaporodását.
# '''Kihűlés után, egy-két csomag fehérborhoz alkalmas fajélesztőt adunk hozzá és finomszövésű vászon-, vagy tüllzacskóban bele lógatjuk az ízlésünk szerint összeállított fűszerkeverékeket.''' A fűszerkeverék javasolt összetevői (persze az arányokon ízlés szerint lehet változtatni, fűszereket kihagyni, esetleg újakat belevenni):
# '''Az elkészített mézbor alapanyagot kb. 20-22 °C -on tároljuk''', így hamarosan megindul az erjedési folyamat.
# '''Először két hónap múlva fejtjük le, majd kb. hat hónap múlva már palackozhatjuk.'''
== Tippek ==