# '''Hámozzuk meg a krumplikat!''' Csinálhatjuk újkrumpliból is és régebbiből is! A négyoldalú reszelők csillagos felén reszeljük le a krumplit, hogy szinte folyós masszát kapjunk! Az nem jó, ha túl darabos a lereszelt burgonya!
# '''Adjunk hozzá két tojást!''' Keverjük össze a krumplival!
# '''Tegyük hozzá a lisztet!''' Először csak 50 dkg-ot, és ha felveszi, akkor a maradékot is! A lényeg, hogy kb. [http://www.hogyankell.hu/Nokedlit_k%C3%A9sz%C3%ADteni nokedli sűrűségű ] tésztát kapjunk.
# '''Adjuk hozzá a két teáskanál (kicsit lehet több is) sót és a borsot''' ízlés szerint! Ne spóroljunk a fűszerekkel, mivel ezek adják meg a valódi ízét!
# '''Forraljunk fel egy lábasba vizet!''' Tegyünk bele egy pici olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta és egy evőkanál sót!